Deseti brat POHODNIK je odločitev za vse zaprisežene hribolazce. Čez griče, hribe, gore, prelaze, planote, pa spet v dolino, da prečimo reko, se okopamo in nadaljujemo pot do ljudi, ki živijo svoje, od velikih mest odmaknjeno življenje. Ki so tako trdoživi, da jim ni para. Lepo je skupaj z njimi posedeti ob čaju in spoznavati, kaj je tisto, kar nas vleče v te očarljive kotičke sveta.

To so potovanja, na katerih je večina dni namenjenih različnim pohodom, osvajanju gora in trekingom prek čarobnih pokrajin. Včasih skozi džunglo, včasih čez travnate planote. Vsa potovanja v sklopu Desetega brata POHODNIKA so primerna za vsakogar z osnovno telesno kondicijo, ki je pripravljen na enodnevne ali večdnevne podvige. Še vedno je naše prvo vodilo, da v hribih uživamo in si vedno vzamemo čas tudi za oddih ob reki, jezeru, morju ali v vasici pri domačinih. Vselej bomo našli kaj dobrega za pod zob, z zanimanjem pa si bomo ogledali tudi naravne in kulturno zgodovinske znamenitosti, ki nam prečkajo pot.

Vsi pohodniški podvigi so na zmerni nadmorski višini in tehnično nezahtevni. Če na potovanju zaidemo višje od nadmorske višine 3500 – 4000 metrov, bo to predhodno navedeno, takšne avanture pa boste našli predvsem med Potovanji po meri.

Deseti brat POHODNIK

TEMATIKE POTOVANJ