Zasebnost in piškotki

Varstvo osebnih podatkov

Upravljavec podatkov

Upravljavec osebnih podatkov spletnega mesta DESETI BRAT, www.desetibrat.si, je Deseti brat, Roman Križanič s.p., Ulica heroja Lacka 5, 2250 Ptuj.

Način in namen obdelave

Posredovani podatki se obdelujejo skladno s pravili varstva osebnih podatkov. Uporabljeni so zgolj za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. V primeru potrebe po nadaljnji obdelavi, bo uporabnik o tem predhodno obveščen in njegovi osebni podatki bodo uporabljeni le, če bo podal privolitev za takšen namen uporabe.

Zbiranje prijav

DESETI BRAT obdeluje osebne podatke posameznikov, ki jih uporabnik posredoval pri pošiljanju povpraševanja. Ti podatki so: ime, elektronski naslov ter telefonska številka. Osebni podatki posameznikov se hranijo in obdelujejo le za namen obravnave in podajanje odgovora na povpraševanje.

Kontaktni obrazci in e-sporočila

Svoja vprašanja in komentarje lahko uporabnik posreduje preko spletnega obrazca ali pošlje sporočilo na e-naslove, ki so objavljeni na spletnih straneh www.desetibrat.si. Pridobljeni osebni podatki (ime, priimek, telefon in e-naslov) so uporabljeni izključno za namen komunikacije. S pošiljanjem e-sporočil se ta strinja s splošnimi pogoji uporabe spletnega mesta DESETI BRAT.

Pravice uporabnika

Uporabnik lahko kadar koli zaprosi za seznanitev z njegovimi osebnimi podatki, ki jih poseduje DESETI BRAT, za popravke ali njihov izbris. Na njegovo zahtevo mu DESETI BRAT omogoči:

  • popravek oziroma dopolnitev osebnih podatkov,
  • pravico do izbrisa osebnih podatkov (pravica do pozabe),
  • pravico do omejitve obdelave osebnih podatkov,
  • pravico do ugovora obdelave ter
  • pravico do vpogleda in izvoza osebnih podatkov.

Svojo zahtevo lahko uporabnik poda pisno na naslov: Varovanje osebnih podatkov, Deseti brat, Ulica heroja Lacka 5, 2250 Ptuj ali na e-naslov info@desetibrat.si.

V primeru kršitev varstva osebnih podatkov bo DESETI BRAT nemudoma izvedel vse ustrezne ukrepe. Uporabnik bo o tem nemudoma obveščen, prav tako pa bo o tem seznanjen tudi pristojni nadzorni organ v Republiki Sloveniji.

Varnost podatkov

Osebni podatki, ki jih uporabnik posreduje so zaupni ter se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo in Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov. DESETI BRAT se zavezuje, da bo osebne podatke varoval in preprečeval njihovo zlorabo.

Vsi osebni podatki so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani nepooblaščenim tretjim osebam. Dostop do osebnih podatkov imajo zgolj pooblaščene zaposlene osebe. Izjemoma so lahko podatki posredovani drugim pooblaščenim ustanovam na podlagi sodne zahteve.

Privolitev

Z uporabo spletnih strani DESETI BRAT se uporabnik strinja z objavljenimi pravili in splošnimi pogoji. Z nadaljnjo uporabo spletnega mesta se strinja s spremembami splošnih pogojev ter posledično načina in namena obdelave zbranih osebnih podatkov.

Piškotki

Piškotki so manjše besedilne datoteke, ki se ob obisku spletne strani namestijo v brskalnik in omogočajo delovanje vseh funkcij spletnega mesta. Sam piškotek ne vsebuje ali zbira nobenih osebnih podatkov, vendar je lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev.

Uporaba piškotkov

Spletno mesto www.desetibrat.si za svoje delovanje uporablja več vrst piškotkov, ki so lahko shranjeni različno dolgo:

Funkcionalni piškotki so uporabljeni za hranjenje informacij o vaših nastavitvah (npr. izbira jezika) s čimer je vaše brskanje po spletnih straneh hitrejše in učinkovitejše. Ti piškotki niso obvezni, vendar izboljšajo vašo uporabniško izkušnjo.

Naziv Namen Trajanje
qtrans_front_language hrani izbiro jezika spletne strani 1 leto
cookie_consent pove, da naj se obvestilo o piškotkih ne prikazuje več 1 leto

Analitični piškotki nam pomagajo pridobiti vpogled v kako uporabljate naše spletne strani, da ugotovimo kaj deluje in kaj ne ter kako lahko še izboljšamo naše spletno mesto. S storitvijo Google Analytics zbiramo podatke, kot je informacija katero spletno stran, ste si ogledali, število obiskov, vrsto platforme ter datum in čas. Vsi podatki so anonimni in se uporabljajo samo za statistične namene.

Naziv Namen Trajanje
_ga uporablja storitev Google Analytics za razlikovanje med uporabniki in sejami 2 leti
_gid uporablja storitev Google Analytics za razlikovanje med uporabniki in sejami 24 ur
_gat uporablja storitev Google Analytics za uravnavanje števila poslanih zahtevkov 1 min

Piškotki zunanjih storitev skrbijo za pravilno nalaganje vtičnikov. Ti piškotki beležijo največ informacij o uporabnikih in so lahko uporabljeni tudi na način, ki posega v uporabnikovo zasebnost. Na spletnem mestu www.desetibrat.si je uporabljen vtičnik družabnega omrežja Facebook za prikaz časovnice.

Naziv Namen Trajanje
datr, dpr, fr, sb, wd … uporablja vtičnik za prikaz Facebook strani 2 leti

Za namen pogovora v živo je na spletnih straneh uporabljen vtičnik Pure Chat, ki za normalno delovanje koristi piškotke. Pri dopisovanju se prav tako beležijo osebni podatki uporabnikov. Z uporabo okna za pogovor v živo se strinjate s politiko zasebnosti, ki je objavljena na spletni strani ponudnika storitve (purechat.com/privacy).

Nadzor nad piškotki

Shranjevanje in uporabljanje piškotkov je pod nadzorom spletnega brskalnika. Uporabnik lahko po želji, z nastavitvami brskalnika, shranjevanje piškotkov omeji ali onemogoči. Prav tako lahko že shranjene piškotke izbriše. Navodila so na voljo na podpornih spletnih straneh posameznega brskalnika:

Nastavitve piškotkov

Nastavitve, katere piškotke spletnega mesta DESETI BRAT želite shraniti, lahko spremenite kadarkoli:

Nimate shranjenih piškotkov za to spletno mesto


Zadnja sprememba: 13. 9. 2019